Bisiklet Ulusal Ekibi, Sakarya’da düzenlenecek UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası’nı birincilikle tamamlamayı hedefliyor.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi mesken sahipliğinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde 22 Haziran’da 24 ülkeden 72 atletin iştirakiyle gerçekleştirilecek tertipte Türkiye’yi 8’i bayan 24 atlet temsil edecek.
Şampiyonaya yönelik son hazırlıklarını yapan ulusal atletler, kürsünün doruğunda yer almak için gayret edecek.
Dünyanın en güzel bisikletçileri, şampiyonada mahzurların bulunduğu 1 kilometrelik parkurda eliminasyon sistemiyle yarışacak.
“Dünya sıralamasında yeterli yerlerde yer almak istiyoruz”
Kadın Ulusal Kadrosu Teknik Yöneticisi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Teknik Heyet Üyesi Şükrü Bingöl, AA muhabirine, yarışın olacağı parkurda her gün idman yaparak ağır tempoda şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi.
Uzun bir kamp süreci geçirdiklerini ve sportmenlerin çeşitli yarışlarda yer aldığını aktaran Bingöl, “Dünya Şampiyonası’na hazırız. Elimizden gelen en güzel formda uğraşımızı vereceğiz. İdmanlarımız çok ağır geçti, atletlerimiz her gün çalıştı. Her gün güç idmanı yapmamızın yanı sıra parkura geliyoruz. Parkurda teknik çalışma yapıyoruz. Günlük çalışma saatimiz 5-6 saati buluyor.” diye konuştu.
Bingöl, ulusal gruba en uygun atletleri seçtiklerini, fizikî, zihinsel ve mental manada yarışa hazır duruma geldiklerini lisana getirerek, Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılmasının avantaj olduğunu, parkuru başka atletlerden daha fazla görme ve idman yapma bahtı bulduklarını kaydetti.
Hedeflerinden bahseden Bingöl, “Dağ bisikletinde dünya sıralamasında güzel yerde yer almak istiyoruz.” dedi.
“Her gün gelip parkuru deniyoruz”
Milli atlet İbrahim Gülmez, ağabeyinin bisikletiyle kent şehir gezerek farklı kültürler görmesinden etkilenerek 14 yıl evvel bu spora başladığını söyledi.
Organizasyonun Türkiye’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getiren 28 yaşındaki bisikletçi, “İnşallah kendim ve ekibim ismine hoş derece elde ederiz. Ülkemiz ismine en âlâ performansı sergileyip kürsünün en doruğunda yer almak için hem kadro olarak hem de kişisel olarak gayret edeceğiz.” sözlerini kullandı.
Milli sportmen Emine Irmak Sezer ise ortaokul öğrencisiyken keşfedildiğini, 7 yıldır bu sporla ilgilendiğini kaydetti.
İlk başlarda ailesinin güç spor olması nedeniyle müsaade etmediğini, daha sonra ağabeyinin ailesini ikna ettiğini aktaran 17 yaşındaki Emine Irmak, spora erken yaşta başlamanın büyük avantaj olduğunu tabir etti.
Yol ve dağ bisikletinde çeşitli dereceleri ve şampiyonluklarının bulunduğunu belirten Emine Irmak Sezer, “Bu sporu yaparken zevk alıyorum, moralim bozulduğunda bisiklete binip idman yapıyorum. Uygun geliyor, beni memnun ediyor, bisiklete binmek hoşuma gidiyor. Her gün gelip parkuru deniyoruz, her yerini ezberledik, artık nerede ne yapacağımızı çok âlâ biliyoruz. Kampa gelmeden evvel de idmanlarımı yaptım. Bu yarıştaki maksadımız en düzgün derecede bitirmek.” diye konuştu.
Küçükken atletizmle ilgilendiğini, bisiklete de ilgisinin olduğunu anlatan 18 yaşındaki Nisanur, “Ablam da ulusal sportmen olduğu için beni bisiklete yönlendirdi. Dağ bisikletine 5. sınıfa giderken başladım lakin profesyonel olarak yapmıyordum. 3,5 yıldır milletlerarası yarışlara katılarak profesyonel olarak yapıyorum. Öncelikle ulusal grubum sonra kendim için inşallah hoş sonuçlar bekliyoruz, kendimize güveniyoruz. Ay yıldızlı bayrağı en güzel halde temsil edeceğiz. Dünya çapında çok kişi gelecek ancak tertibin konutumuzda yapılıyor olması daha inançta hissettiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.
More Stories
Bozdoğan’da Traktör Altında Kalan 3 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Hendek’te Düğün Konvoyunda Drift Yapan Şoförlere Ceza
Grand Kartal Otel Yangını Davası: Avukat Yüksel Gültekin Duruşmaya Cübbesiz Katıldı